"ODTÜ TEKNOKENT sponsorluğunda, ODTÜ GİMER (Girişimcilik Araştırma Merkezi), İTÜ GİNOVA ve Boğaziçi Üniversitesi BRIGHT girişimcilik merkezileri ile birlikte düzenlenen altı haftalık Fire Up 2022 Eğitimi kapsamında beş ODTÜ öğrencisi Stanford Universitesi'nin University Innovation Fellows (UIF-Üniversite İnovasyon Elçileri) programına kabul edildi. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Serdar Alemdar ile ODTÜ Enformatik Enstitüsü öğretim üyesi ve ODTÜ GİMER Merkez Müdürü Doç. Dr. Elif Sürer'in danışmanlığında altı hafta süren çevrim içi eğitim programının ardından ODTÜ takımının her bir üyesi hazırladıkları proje ile Üniversite İnovasyon Elçisi (University Innovation Fellow) olarak seçildi. Bu yıl 16 farklı ülkedeki 63 yüksek öğretim kurumundan toplam 242 öğrencinin kabul edildiği programda ODTÜ ilk kez yer aldı. ODTÜ'lü inovasyon elçileri, Mart ayındaki Silikon Vadisi Buluşması'nda seçkin 170 üniversite arasında ODTÜ'yü temsil edecekler.

ODTÜ'den UIF programına kabul edilen öğrenciler ve bölümleri şöyle:

Diba Asadi - Çevre Mühendisliği

Berk Barış Özbek - Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği

Sıla Uzun - Endüstri Mühendisliği

Ege Yiğit Şen - İktisat

Bahar Salman - Bilgisayar Mühendisliği

Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü (d.school) tarafından yürütülen programa kabul edilen öğrenciler, akranlarının küresel zorlukların üstesinden gelmek için gereken yaratıcı güveni, temsilciliği ve girişimci zihniyeti geliştirmelerine yardımcı olacak fırsatlar yaratıyor. Program katılımcılarının yaptıkları faaliyetler arasında, öğrenci inovasyon alanları yaratmak, girişimcilik organizasyonları başlatmak, deneyimsel atölye çalışmalarını kolaylaştırmak, yeni dersler geliştirmek için öğretim üyeleri ve yöneticilerle birlikte çalışmak gibi faaliyetler yer alıyor."

Kaynak: ODTÜ'den Haberler

Son Güncelleme: